OGT22: Extra nieuws (4)

De laatste etappe staat op het punt van beginnen, maar in de OGT is er nog veel niet beslist. Vandaag een etappe voor de sprinters (normaal gesproken), maar ook nog de eindklassementen waarbij vooral het algemeen klassement flink wat kan opschudden in de ranglijst, dat klassement telt als twee etappes.

Spannend is het vooral in sommige nevenklassementen. Voor de grijze trui heeft Eddy 8 punten voorsprong op Rene. Dat is dus nog lang niet zeker. Voor de witte trui is het verschil iets groter. Tom heeft 30 punten meer dan Jarno, maar we weten allemaal dat Jarno in sprintetappes iedereen de baas is.

In het familieklassement staat de familie Kingma nog bovenaan, maar hopen ook de heren Zendman en de familie de Vries nog op een goede laatste dag. Ook spannend is het in het Gerrit de Vries klassement. Luca Mozzato staat voor Roy derde, maar sprintte elke keer mee deze Tour. Hoe hoog eindigt hij vandaag en is dat genoeg. Fred Wright deed het geweldig voor Team, maar op dit moment is Neilson Powless nog de koploper voor Huub. Maar is hij dat vanavond ook nog?

De pechprijs lijkt op weg naar Hans van Wijck. Hij heeft 10 uitvallers en staat een stukje lager dan Harrie Vehof. Maar mocht er vandaag nog een renner van Truus Kemper een wattenstaafje in zijn neus stoppen en de Tour voortijdig verlaten, dan pakt zij op het nippertje deze prijs nog. Het laatste nevenklassement wat nog niet beslist is, is het Freddy Maertens klassement. Met al zijn etappezeges verwacht je dat Jarno daar een straatlengte voorsprong heeft, maar niet elke vlakke etappe werd een massasprint. Remco Kingma staat nu 24 punten achter, kan hij nog verrassen?

En tenslotte is er vandaag nog de laatste dagprijs. Genoeg om straks te kijken naar die laatste etappe. In de loop van de avond zal de eindstand op de site komen. Morgen komen alle nevenklassementen, dagprijzen en bijzondere prijzen ook op deze site. De prijzen zullen z.s.m. worden uitgereikt.

Advertentie

Praat mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s