OGT-nieuws (deel 7)

Nog 1 etappe, de beslissing is nog niet gevallen. Zoals zo vaak is de OGT tot het laatst spannend. Tot nog toe haalde Bert in de vlakke etappes 12 punten meer dan Marcel. Hoe veel pakt hij er vandaag? En wat doen de klassementen?

De laatste dagprijs is ook vandaag, Karel Frederiks is natuurlijk de favoriet, hij heeft een flinke voorsprong in het Freddy Maertens klassement, hij heeft de beste sprinters. Maar er zijn ook al veel sprinters naar huis, kan de ploeg van Levevre het peloton bij elkaar houden of zou een (of meer) vluchter(s) het vandaag kunnen redden? Er zijn weinig ploegen die belang hebben bij een massasprint.

In de pechprijs is het ook nog spannend. Negen deelnemers, waaronder twee directieleden, hebben al 11 uitvallers. Is er nog iemand ziek wakker geworden vanochtend, gaat er een winnaar komen, of moeten we kijken naar wie het laagst staat van deze negen?

In het Gerrit de Vries klassement gaat het tussen Cattaneo en Poels. Tjeerd zal balen dat Pogacar de bollen heeft ingepikt, maar ook de tweede plek daar levert punten op. Maar Karel vertrouwt op het klassement van de Italiaan. Of zou een van hen vandaag ook nog punten pakken?

In het familieklassement hebben Bert en zijn zwagers de leiding sinds gisteren, maar vader en zoon Kingma staan nog dichtbij. En dan zijn vader en zoon Lammertink ook nog outsiders. Geen prijs te winnen, maar wel eer.

Ook voor de witte trui nog veel strijd. Amber stond een tijdje bovenaan, maar gisteren haalde Twan haar in. Ze staan vlak bij elkaar, wie is de sterkste? Of verrast Max nog met een goede score in de klassementen?

En ook de Oranje Lantaarn is nog erg spannend, zoals gisteren al op deze site te lezen stond. Genoeg spanning dus, vanavond weten we meer!

Ik ga een poging doen de stand zo snel mogelijk te publiceren vanavond, waarna ik misschien nog een poging doe de eerste prijzen uit te rijken. Neemt Marcel het geel over van zijn zoon? Hoe laat is de prijsuitreiking bij De Ster afgelopen?

Praat mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s