Het ideale formulier

Begin jaren negentig bedachten we het format waarmee we nog steeds werken. Niet meer vijf verschillende voorspellingen (klassement, nevenklassementen, etappes), maar een enkele lijst met 25 renners. Sinds begin deze eeuw hebben we het formulier, zoals we dat nu gebruiken.

Het ideale formulier om te verwerken ziet er simpel uit. 25 renners, geen doorhalingen, de juiste rugnummers in de juiste volgorde, het liefst een beetje simpel leesbaar. Vanochtend heb ik 62 ingeleverde formulieren (dus niet de digitaal ingeleverde) gecontroleerd. Er zaten precies 3 perfecte formulieren tussen. Compliment voor vader en zoon Kingma (Remco en Tjeerd) en Mieke Wolterink.

Het is geen verwijt, geen klacht, we doen het met plezier, maar het valt wel op. 3 formulieren zonder enig rugnummer. 5 formulieren met een of meerdere rugnummers verkeerd. 13 deelnemers die niet het formulier hebben gebruikt en liefst 18 deelnemers die op het laatst toch nog een renner vervingen en een enkele deelnemer die toch nog Bernal in zijn team had staan.

Tijdsplan vanaf nu: vanavond, na de alternatieve optocht, de tweede etappe en Oranje op het EK worden de eerste formulieren verwerkt. Morgen komen de 16 digitaal ingeleverde kennerslijsten er bij, morgenavond, na etappe 3, volgt dus de eerste tussenstand.

Praat mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s