4. Rino Negri – Un uomo solo

Ooit mocht ik een zomer in Italië werken. Op mijn vrije dinsdag pakte ik vaak een trein of bus naar een stad waar ik nog nooit geweest was. Op een warme zomerdag in Mantova zag ik een boek liggen dat ik meteen bewonderde. Mijn Italiaans is dan wel beroerd, maar soms weet je gewoon dat je iets wil hebben.

De man alleen uit de titel is natuurlijk Fausto Coppi. En het boek staat al meer dan twee decennia in mijn kast. Stukken heb ik gelezen. Veel ging langs me heen. Maar het boek is een parel. Door de beschrijving van het tragische leven van de campionissimo, maar nog meer door de prachtige foto’s. Niet alleen de voorkant, genoeg reden om het boek te kopen, maar vele andere schitterende beelden uit een tijd waarin je voor informatie over grote koersen was aangewezen op radioflitsen en krantenverslagen.

Negri werd 87 jaar en heeft meer dan 40 jaar in de Giro rondgelopen als journalist. Ook de Tour bezocht hij 39 keer. Zijn verhalen in de Gazetta della Sport waren voor hele generaties Italianen een must.

Rino Negri – Un uomo solo

Deze tour elke dag een boekentip. Voor tijdens die lange wandeletappe. Voor op vakantie. Gewoon, omdat wielrennen een schitterende sport is, zeker om over te lezen.

Praat mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s