5. Mart Smeets – De kopgroep

Vele wielerliefhebbers zullen op zijn minst een zwak hebben voor Mart Smeets. Zijn ego lijkt erg groot, waardoor hij ook vele tegenstanders heeft. Zelf ben ik al decennia fan. Niet blind, sommige stukjes en zelfs boeken zijn minder sterk, maar zonder uitzondering lees ik wat hij schrijft. Ik zoek er goed verborgen sites op het web voor op. Al zijn boeken staan in de kast, twee planken vol. Vlak voor de Tour heb ik er twee laten signeren, waaronder De Kopgroep.

Een roman, een uitzondering in zijn oeuvre. Maar wel zijn beste. Al was het maar omdat hij zo veel meer tijd heeft besteed aan het verhaal, een plot, een gedachte. Goed opgebouwd, zeven renners als hoofdpersonen, boeiend van begin tot eind. En, voor mij, het leukste is natuurlijk om te kijken wie die renners eigenlijk zijn. Welke wielrenners stonden ongewild model voor de romanfiguren in De Kopgroep. Op mijn blog doe ik een poging.

Je kunt het ook gewoon lezen als roman. Of als wielerverhaal. Maar lees het!

Mart Smeets – De kopgroep

Deze tour elke dag een boekentip. Voor tijdens die lange wandeletappe. Voor op vakantie. Gewoon, omdat wielrennen een schitterende sport is, zeker om over te lezen.

Praat mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s