10. Thijs Zonneveld – De ereronde van de eland

Thijs Zonneveld - De ereronde van de elandOp mijn blog is terugzoeken simpel. In De Muur 16, eind 2007 debuteerde hij, op dat moment nog actief wielrenner. Mooi verhaal. Niet veel later schreef hij een verhaal dat me tot tranen toe roerde. In de Muur 20 schreef Thijs Zonneveld over zijn vriendschap met een Chinese renner in zijn ploeg. Schitterend.

Hij begreep zelf ook dat hij een redelijke wielrenner was, maar dat hij een goede schrijver kon worden. Tegenwoordig is hij journalist. Mooi, omdat we een goede en goed ingevoerde journalist in de Tour hebben daardoor, jammer omdat hij eigenlijk niet meer schrijft. Zijn boeken zijn bundelingen van columns en stukjes, ook mooi, maar Thijs kan meer. Dat bewijst hij met zijn debuutroman, De ereronde van de eland.

Prachtige roman over een renner die tegen wil en dank in de lange ontsnapping zit, weet dat het peloton hem in  de macht heeft terwijl hij daar niets aan kan doen. Zijn gedachten zijn de basis van de roman.

Thijs Zonneveld – De ereronde van de eland

Deze tour elke dag een boekentip. Voor tijdens die lange wandeletappe. Voor op vakantie. Gewoon, omdat wielrennen een schitterende sport is, zeker om over te lezen.

Praat mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s