17. Paul Rood – Groot verzet

In tweedehands boekenzaken snuffel ik graag rond naar boeken die ik altijd al wilde hebben, maar nog meer naar boeken waarvan ik niet eens wist dat ik ze zou willen lezen. Dit boek valt in de laatste categorie. Paul Rood kende ik niet, maar zijn gefictionaliseerde autobiografie was een treffer. Boeiend van begin tot eind, een pagetwister van jewelste.

Rood was een jongeman vol maatschappijkritiek, werd in Zweden opgepakt vanwege drugssmokkel. Hij ontsnapte uit de gevangenis en begon te fietsen, hij bleek talent te hebben. Zoveel talent dat hij in de nationale baanselectie terecht kwam. Maar meedoen aan internationale wedstrijden is vrij lastig, wanneer je nog gezocht wordt omdat je je straf moet uitzitten.

Op mijn blog schreef ik een stukje in 2006, nadat ik het boek gelezen had. Tot mijn verbazing kwamen er meerdere reacties. Eerst de dochter van de auteur, daarna mensen die boos op Rood waren omdat hij zich blijkbaar tot de Scientology kerk had bekeerd. Toen vele jaren later iemand zijn boek wilde verfilmen, kreeg mijn blog extreem veel bezoekers, meer informatie over Rood was blijkbaar niet te vinden op het internet.

Paul Rood – Groot verzet 

Deze tour elke dag een boekentip. Voor tijdens die lange wandeletappe. Voor op vakantie. Gewoon, omdat wielrennen een schitterende sport is, zeker om over te lezen.

Praat mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s