18. Miel Vanstreels – Een toerist met altijd tegenwind

In het Nederlands taalgebied zijn er slechts weinigen die zich bezighouden met Wielerpoëzie. Zelf heb ik wel eens wat gedachtespinsels als Tourpoëzie op mijn site gepubliceerd. Ook de bundel sportpoëzie van Sylvester Menthol jr. zal sommigen niet onbekend voorkomen. Naast de Vlaming Willie Verhegge kom je dan al snel uit bij Miel Vanstreels. Een vlaming die al het grootste deel van zijn leven in Maastricht woont. Een echte liefhebber die vooral in eigen beheer boekjes uitgeeft. De meeste gedichtjes en stukjes verschijnen eerst op zijn blog Fietsvarianten.

Vanstreels zal niet zo snel lyrisch zijn, hij volgt de waan van de dag ook niet echt. Het gaat hem vooral om de schoonheid van de sport, de herinneringen aan vroeger, met veel voor ons onbekende Vlaamse coureurs, de wonderen van de natuur waar hij doorheen fietst, dit alles gemengd met een flinke dosis zelfspot. Want ook al is hij de jongste niet meer, hij fietst nog graag, al weet hij zelf dat het niet echt hard meer gaat.

Vanstreels heeft een behoorlijk oeuvre opgebouwd, de toerist met tegenwind is een verzameling uit dat werk. Leuke gedichten, als afwisseling tussen de andere boeken die deze Tour worden aangeraden.

Miel Vanstreels – Een toerist met altijd tegenwind

Deze tour elke dag een boekentip. Voor tijdens die lange wandeletappe. Voor op vakantie. Gewoon, omdat wielrennen een schitterende sport is, zeker om over te lezen.

Praat mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s