19. Pedro Horrillo – Vanaf mijn zadel

Met Oscar Freire kwam een andere Bask mee naar Nederland: Pedro Horrillo. Minder getalenteerd dan de meervoudig wereldkampioen, maar wel een hele fijne renner om in je ploeg te hebben. En toen bleek hij ook nog te kunnen schrijven. In ‘El Pais’ nog wel, de kwaliteitskrant van Spanje. Zijn stukjes waren leuk, boeiend, relativerend, geschreven door een renner die van binnenuit kon kijken, maar net zo lief aan de zijkant stond te kijken. Een goede schrijver dus.

Die columns zijn in Spanje nooit gebundeld, meerdere keren informeerde ik tevergeefs bij Spaanse boekhandels. Maar in Nederland zag er iemand wel brood in blijkbaar. Een vertaler kon aan de slag, want toen Horrillo in Nederland kwam had hij al meerdere grote rondes dagelijks een column geschreven. Even de harde schrijf leegmaken en het boek lag in no-time in de schappen.

Horrillo is de Spaanse Peter Winnen, een romanticus die van de sport houdt, die er met liefde over schrijft. Dat zijn de stukjes die een liefhebber wil lezen.

Pedro Horrillo – Vanaf mijn zadel

Deze tour elke dag een boekentip. Voor tijdens die lange wandeletappe. Voor op vakantie. Gewoon, omdat wielrennen een schitterende sport is, zeker om over te lezen.

Praat mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s