20. Jan Siebelink – Pijn is genot

De meeste lezers zullen de schrijver Siebelink kennen van ‘Knielen op een bed violen’, waarin hij zijn gereformeerde opvoeding van zich af schrijft. Nu is wielrennen vooral een roomse sport, zeker geen gereformeerde, dus verwacht je Siebelink niet in de categorie wielerboeken.

Toch schreef Siebelink een mooi wielerboek. Een serie portretten van vele Nederlandse renners. Hij sprak ze, interviewde ze, observeerde ze. Zijn stukken gaan dan ook een stuk dieper dan de doorsnee portretjes die journalisten schrijven. Siebelink kwam via Sauna Diana in aanraking met de sport, de renners. Voor de wat oudere liefhebber is dit bordeel bekend vanwege de familie Siemons, die meerdere renners produceerde, maar vooral vanwege de oude bus die ze elk jaar gebruikten om de Tour te volgen, tevens geschikt om sluikreclame te maken in een tijd waarin reclame nog lastig was.

Siebelinks boek is erg geschikt om elke dag een paar stukjes te lezen, eind van de Tour: boek uit.

Jan Siebelink – Pijn is genot

Deze tour elke dag een boekentip. Voor tijdens die lange wandeletappe. Voor op vakantie. Gewoon, omdat wielrennen een schitterende sport is, zeker om over te lezen.

Praat mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s