22. Martin Ros – Heldenlevens

Ros was op de radio jaren te horen om over boeken te praten. Het leukst was hij wanneer hij enthousiast werd over een boek. Zo kon hij ook geweldig boeiend vertellen over zijn wielerhelden, met name over Fausti Coppi.

Natuurlijk schreef Ros zelf ook over wielrennen. Heldenlevens kwam voor het eerst uit in 1987. Ik las het destijds en was onder de indruk. Tegelijkertijd kwam de eerste twijfel ook naar boven. Ros nam het niet zo nauw met de waarheid. Of het slordigheid was of bewust iets mooier opschrijven dan het daadwerkelijk was, dat durf ik niet te zeggen. Andere recensenten geven het op de roomse achtergrond van zowel Ros als de wielersport. Verhalen zijn belangrijker dan de waarheid. In dat gebied excelleerde Ros. Dus mocht je op zoek zijn naar mooie verhalen, vooral uit de tijd dat wielrennen die elk jaar produceerde, net na de Tweede Wereldoorlog, dan is dit boek zeker een aanrader.

In 2015, vlak voor de Tourstart in Utrecht, kwam het boek opnieuw uit.

Martin Ros – Heldenlevens

Deze tour elke dag een boekentip. Voor tijdens die lange wandeletappe. Voor op vakantie. Gewoon, omdat wielrennen een schitterende sport is, zeker om over te lezen.

Praat mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s