23. Gijs Zandbergen & Marco Pinotti – Verlangen naar de Giro

Volkskrant journalist Zandbergen schreef jaren over wielrennen, was ook regelmatig in de Tour. Hij zat voor de televisie toen hij de Italiaanse renner op de grond zag liggen. Nu is dat tijdens de Tour geen uitzonderlijke situatie, maar op de een of andere manier vond Zandbergen dat hij een berichtje moest sturen naar de renner. Van een beterschapwens kwam een briefwisseling.

Vroeger waren de meeste renners boerenzonen, niet al te ontwikkelde figuren. Een interview met een doorsnee wielrenner was ook niet het meest boeiendst om te lezen. Er zat gewoon niet zo veel ontwikkeling in. Dat is de laatste jaren wel een beetje anders geworden. Pinotti bleek ook een bijzondere renner, iemand die nadenkt over het vak, over de sport, over het leven. Een goede penvriend voor de journalist dus. Zandbergen wist er een mooi boek van te maken.

Gijs Zandbergen & Marco Pinotti – Verlangen naar de Giro

Deze tour elke dag een boekentip. Voor tijdens die lange wandeletappe. Voor op vakantie. Gewoon, omdat wielrennen een schitterende sport is, zeker om over te lezen.

Praat mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s