24. Jean Nelissen – De bijbel van de Tour de France

Het enige niet leesboek in deze top 25 komt van de legendarische Limburger Jean Nelissen. Het boek is in diverse versies verkrijgbaar, regelmatige updates waren nodig, er gebeurt elk jaar wel weer wat nieuws. Het is het perfecte naslagwerk. Alle Nederlandse deelnemers ooit. Alle etappe-uitslagen ooit. Alle klassementen ooit. Je kunt de statistieken zo gek niet bedenken, of ze staan in dit boek.

Maar naast een eindeloze rij feitjes, staan er ook vele verhalen in. En dat maakt het boek mooi, niet van a tot z lezen, maar wel altijd op tafel, voor tijdens de lange etappes. Wanneer Herbert weer eens een anekdote vertelt waar geen eind aan lijkt te komen, wanneer Wuyts nog eens de hoogtepunten uit de carrière van Tom Boonen herhaalt, dan pak je dit boek, slaat het open op een willekeurige bladzijde en het is interessant.

Jean Nelissen – De bijbel van de Tour de France

Deze tour elke dag een boekentip. Voor tijdens die lange wandeletappe. Voor op vakantie. Gewoon, omdat wielrennen een schitterende sport is, zeker om over te lezen.

Een gedachte over “24. Jean Nelissen – De bijbel van de Tour de France

  1. Klopt leuk boek. Met leuke verhalen over bijvoorbeeld de langste succesvolle ontsnappingen, mooie portretten en nog veel meer. Dijkstra zou er nog wat feitenkennis en weetjes uit kunnen halen die de etappes minder lang zouden maken.

    Like

Praat mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s