25. Lance Armstrong – Door de pijngrens

Op 25 een boek dat eigenlijk in de categorie fictie hoort. Voor sommigen de grootste Tourrijder ooit, met liefst zeven rondes op zijn naam, voor anderen de grootste charlatan met een netwerk van bedrog en intimidatie. Er zijn ondertussen veel boeken over hem geschreven. Hij doet zelf ook mee.

Zijn eerste boek is natuurlijk de klassieker. In de VS werd het verslonden. De kankeroverwinnaar die de grootste sportman van zijn tijd werd, de moderne versie van de American Dream, van krantenjongen tot miljonair.

Zelf was ik al vrij snel vrij kritisch. Sterker nog, ik vond Armstrong best een sympathieke renner voor zijn ziekte. Was net als velen verwonderd over hoe hij terugkwam na zijn ziekte. Dit boek was voor mij de druppel, hij was zijn geloofwaardigheid kwijt. Wanneer de controlfreak het heeft over Escartin als gevaar, met nog een tijdrit te gaan, dan klopt er iets niet. Dat weet elke wielerfan. Klopt de rest van het boek wel?

De tijd heeft het boek ingehaald. Is het daarom minder interessant? Oordeel zelf.

Lance Armstrong – Door de pijngrens

Deze tour elke dag een boekentip. Voor tijdens die lange wandeletappe. Voor op vakantie. Gewoon, omdat wielrennen een schitterende sport is, zeker om over te lezen.

Een gedachte over “25. Lance Armstrong – Door de pijngrens

Praat mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s