Wie doen er eigenlijk mee?

Dit is de 38e editie van ons spel. Wij hebben bewust gekozen om klein te blijven. Het is allemaal liefdewerk oud papier, we hebben geen zin om veel tijd en moeite te steken voor mensen die we toch niet kennen. Een van de eisen voor deelname is dus een band met Goor en/of de directieleden.

We zien dus ook veel familiebanden. Vaders en zonen die meedoen, moeders en dochters iets minder. Het is dus ook niet gek dat er vele achternamen meerdere keren in de stand staan. Wat echter opvalt is dat we in de loop der jaren vele familienamen vaker tegenkwamen zonder dat er sprake is van een familieband.

Zo is Wilco Relker geen familie van Jan en Bert. Arjan en Andre Leushuis zijn voor zover bekend ook geen familie. Stephan Eeftink deed ooit mee, geen familie van Bert. Vaste deelnemer WeePee Visser (zelfs zijn broer AJ en zus AM deden ooit mee) is geen familie van directielid Peter.

Tjeerd Kingma doet al jaren mee, zijn zoon Remco ook tegenwoordig. Geen familie van Dennis. Het kan ingewikkelder. Ben Overbeek is geen familie van Frans, Fons en Erik, de Kranemorstak. Maar wel in die familie ingetrouwd.

De moeilijkste naam is De Vries. Marco deed jaren mee, geen familie van Roy die ook eens meedeed. Beiden zijn geen familie van Eddy, oud-winnaar. Nu doet sinds een paar jaar Klaas de Vries ook mee. Geen familie van Roy, Marco of Eddy. Maar hij doet wel mee dankzij Eddy. Of eigenlijk diens dochter, zijn vriendin. Volgt u het nog? Dus Klaas en Eddy zijn ook geen familie, maar misschien in de toekomst wel.

Voor alle duidelijkheid: De Kapperts, Zendmans, Pools, Leferinks, Wolterinks en Brummelaars zijn wel allemaal families.

2 gedachtes over “Wie doen er eigenlijk mee?

Praat mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s