Nooit meer jarig

Het moet in 1978 zijn geweest dat hij dit spel bedacht. Acht deelnemers, ik herinner het me precies. Henk Kappert, Jan Relker, Marja Kappert, Johan Schonenborg, Gerben Kappert, Jan de Jong, Gerrit Bosveld en Betsy de Jong. Een knaak inleg. Top tien van de eindstand voorspellen.

Op zondagavond flink puzzelen. Precies goed 10 punt, 1 afwijkend 7 punten, zelfs 5 plekken er naast leverde nog een punt op. Een jaar later had iedereen Hinault als winnaar, een paar details bepaalden de winnaar. Het moest anders. En dat mocht ik gaan doen. Hij werkte, ik had schoolvakantie. Een lijstje met renners die elke dag konden scoren. Tussenstanden om de dag op handgeschreven papiertjes, geen computer, geen kopieerapparaat. En dan Goor door fietsen.

Vlak voor het eind van de Tour was papa altijd jarig. Een mooi moment om de Tour nog eens door te nemen. Maar ook de kansen in ons spelletje. Een spelletje dat groter werd, uitgebreider, meer deelnemers. In de jaren tachtig en negentig, voor internet, stond papa vaak hoog. Toen de Tubantia voor het eerst een spel organiseerde won hij. Volgens mij omdat ik vanuit Frankrijk Jalabert koos en hij die tip overnam. Volgens hem omdat hij zelf de beste lijst van Twente had gekozen.

Zoals de vaste deelnemers wel weten is papa in oktober overleden. Hij zal geen commentaar meer leveren op de ingeleverde formulieren. Hij zal nooit meer pronken op de twee fietsen die hij won bij de krant. We zullen zijn verjaardag niet meer vieren, vlak voor het laatste weekend.

Maar zoals de Tour altijd verder gaat, gaat ook de OGT verder. Inleveren bij mij vanaf dit jaar. Zonder papa.

Gerben

Een gedachte over “Nooit meer jarig

Praat mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s